Het is bekend dat het Isala zo langzamerhand qua leerlingenaantal weer uit zijn jasje aan het groeien is. Toch was dat geen reden om een nieuwe opvallende Isalaan de toegang te weigeren. Integendeel!

Tijdens de jubileumfestiviteiten in augustus 2005 kozen de CKV1-leerlingen uit de alom aanwezige kunstwerken massaal het beeld ‘Spinnenman’ van Casper ter Heerdt als nieuwe medebewoner. Omdat het tentoongestelde beeld al verkocht was, beloofde Casper een nieuw te ontwerpen en vanaf 15 september j.l. siert deze schitterende bronzen bloterik nadrukkelijk onze liftkoker.

Tegelijkertijd maakten Casper ter Heerdt en Ellis Schoonhoven een expositie in onze beeldentuin met enkele opvallende werken van beiden.

De komende twee maanden is de beeldentuin tijdens openingsuren van de school te bezichtigen en gedurende die tijd is het Isala weer als van ouds een aandachttrekkend cultuurcentrum.

De onthulling van ‘Spinnenman’ en de officiële opening van de tentoonstelling vonden plaats op vrijdag 29 september 2006.

Bronzen beeld in de hal

Een nieuwe Isalaan