Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het Isala in augustus 2005 was er een grote expositie door het hele gebouw. Veel oudleerlingen die beeldend kunstenaar waren geworden, toonden waar zij zich in hun dagelijks bestaan mee bezig houden. Uit het grote aantal werkstukken hebben leerlingen en docenten er één uitgekozen om aan te kopen (‘Spiderman’) en juist dat werk was in bruikleen, dus al verkocht!

De beeldhouwer, Casper ter Heerdt, toonde zich echter bereid om een hele nieuwe ‘Spinnenman’ voor ons te maken en dit beeld is vanaf 15 september op onze liftkoker begonnen aan een spannend bestaan.


Over zijn beelden zegt Casper het volgende:


‘Mannen niet als helden of als figuren die de donkere krochten van het mens-zijn laten zien, maar jongetjes die bang zijn, zich verbergen, afstand houden en soms ook gek doen en zich ‘onmannelijk’ gedragen. Dromers en luchtfietsers die niet digitaal kunnen denken en die zoeken naar een zinvol bestaan dat dieper gaat dan de laatste fourwheeldrive. Eenzame figuren, oud en jong tegelijk, misplaatst en dwalende. Watjes en mietjes die een heldenrol niet altijd past en die wel eens door een prins of prinses wakker gekust willen worden.’
 

op 29 maart 2006 gaven Casper en Ellis gastlessen op het IsalaEen expositie in de Rheinische Kliniken te Bedburg-Hau (Dld)Hier kun je zien hoe onze spinnenman er uit ziet in kleiOnze spinnenman is klaar!Tot eind november is werk van Caspar en Ellis te zien in onze beeldentuin

 

Casper ter Heerdt

BeeldhouwerOudleerling Casper ter Heerdt exposeerde al eerder op het Isala. In 2001 toonde hij zijn beelden van gips, kunsthars en portlandcement. Momenteel werken Casper en Ellis in hun prachtig gelegen studio aan de Waal in Nijmegen met vertrouwde materialen als steen en brons, maar schuwen zij ook niet het experiment, zoals je kunt zien op de pagina van de Rheinische Kliniken.

Spinnenman

een nieuw beeld voor het Isala

Spinnenman