Fotolessen van peter van tuijl

 
 

Vorig jaar vroeg ik onze toenmalige rector Peter van Tuijl om aan de leerlingen van CKV3-Beeldend een aantal lessen te geven in fotografie. Deze cursus resulteerde in een bijzondere expositie bij zijn afscheid van het Almende.


Volgens de bij zijn vertrek gemaakte afspraak keerde Peter van Tuijl terug om als docent ook V5 2006-2007 Kunst de beginselen van fotografie te onderwijzen.


Hiernaast zie je enkele beelden van de eerste les op 2 november en hieruit mag blijken dat zijn passie ook bij het lesgeven in dit medium ligt.


In de eerste bijeenkomst leren de leerlingen het onderscheid verwoorden tussen het materiële en immateriële in een foto:

Materieel: wat zie ik echt;

Immaterieel: wat denk, voel en vermoed ik.

Het interpreteren van meerdere lagen in een beeld volgt en ze krijgen oog voor verwijzingen, associaties en interpretaties als beschouwer.De leerlingen gingen naar huis met de opdracht om een aantal artikelen over fotografie te lezen en ‘taboe’-beelden te verzamelen.

De tweede les gingen ze deze aan elkaar vertonen en met de genoemde aspecten op papier uitleggen.


Op de volgende pagina zie je enkele werkstukken van de leerlingen uit V5 en V6, schooljaar 2006/2007.‘Cursus 2007/8’ geeft een overzicht van de resultaten van V5 in dat schooljaar.                

VE

 

Kunst Beeldend